Boekpresentatie: donderdag 10 november 15u Universiteit Utrecht

Schermafbeelding 2016-07-31 om 10.40.39Onlangs is mijn laatste boek verschenen: Verslaafd aan organiseren. 8 sluipmoordenaars die verandering tegenhouden. Ter ere daarvan organiseer ik op donderdag 10 november a.s. om 15.00 uur een mini-college op de Universiteit Utrecht. Ik geef dan een beknopte presentatie waarin het onderzoek dat ik voor dit boek deed centraal staat. Ik deel graag de belangrijkste inzichten en conclusies, om hierover vervolgens met elkaar in gesprek te gaan.

Als opmaat heb ik een interessante spreker bereid gevonden zijn visie op verslaving met ons te delen: prof. dr. Cor de Jong. Cor de Jong is een gerenommeerd wetenschapper en expert in de sociale wetenschappen en klinische psychologie. Hij zal tijdens de bijeenkomst de relatie tussen menselijk gedrag en verslaving nader toelichten, alsmede de wijze waarop je als professional daarop kunt interveniëren. Cor de Jong pleit ervoor ‘anders te kijken’ en neemt ons mee in de wereld van het brein, de mens en zijn hang naar verslaving en routines. Dat perspectief draagt bij aan een groter begrip van de dynamiek van veranderingen in organisaties.

Als dit onderwerp jouw interesse heeft en je bent benieuwd naar wat Cor de Jong en ikzelf te vertellen hebben, stuur me dan een mailtje met je aanmelding. Het is mogelijk een relatie of collega mee te nemen, geef dit dan graag tijdig aan. De bijeenkomst is overigens ook toegankelijk voor studenten. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Het lijkt me geweldig leuk elkaar dan te treffen!

Datum, tijd en locatie
Donderdag 10 november tussen 15.00-17.00 op de Universiteit Utrecht. De bijeenkomst is in het Martinus Langeveldgebouw (evenementenruimte op de 1ste etage), Heidelberglaan 1 op de Uithof in Utrecht (Universiteitscampus). Inloop rond 14.30, de start is stipt om 15.00. We ronden ongeveer 16.45 af.

Programma

14.30 Welkom en ontvangst

15.00 Opening en start van het programma (stipt)

15.10 Verslaafd aan organiseren (bijdrage Tjip de Jong)

15.30 Verslaving anders bekijken (bijdrage prof. dr. Cor de Jong)

16.15 Discussie

16.45 Afronding en mogelijkheid om na te praten

Voor meer informatie over mijn boek Verslaafd aan organiseren:

 

Tjip de Jong

Kijk ook eens naar

tjipcast