Leidinggeven aan het onbekende: de belangrijkste lessen uit de praktijk en theorie

Lees hier een nieuw uitgebracht artikel wat in maart verscheen op managementsite.nl! Eerder schreven wij (Simon van der Veer en ik) al over WAM: the world after midnight en Why the lean start-up changes everything over effectief innoveren. Recent lazen we de bijdrage van Misha de Sterke getiteld Innovatie vaak te traag en omslachtig. In essentie is de boodschap: verval niet in “dromen” en bedenken van grootse, innovatieve business plannen. Zie innovatie als een iteratief proces van experimenteren, reflecteren en leren.

Om de realisatie van succesvolle innovaties te versterken focussen we in dit artikel op de rol van leiderschap. Want een effectief innovatieproces vraagt radicaal ander leiderschap dan het primaire proces. Welke vaardigheden laat je dan zien? Voor de antwoorden op deze vraag putten wij uit het inspirerende HBR-artikel “Leading your team into the unknown” van Nathan Furr en Jeffrey Dyer (december 2014). Hun stelling is: “At its heart, innovation is a process of discovery that requires a different approach to leadership than the core business.

Lees via onderstaande link het hele artikel! (Log dan wel even in op de site, anders kom je er niet helemaal bij).

Voetnootje: Wat ik zelf heel leuk vind aan managementsite is de reikwijdte van vakgenoten en lezers die actief delen in hun netwerk. Dit artikel is bijvoorbeeld al meer dan 420 keer gedeeld op linkedin en minstens zowat op twitter! Daar kan geen boek tegenop (in ieder geval niet de mijne :-))

https://www.managementsite.nl/innoveren-leidinggeven-innovatiekracht-team

Tjip de Jong

Kijk ook eens naar

tjipcast