Nieuw boek: Denken in organisaties, pleidooi voor een nieuwe Verlichting

Met veel plezier kondig ik samen met Joseph Kessels aan dat ons nieuwe boek #denkeninorganisaties is verschenen! Eigenlijk zijn het twee dingen waar we trots op zijn: het boek en de interactieve website. Op de website komen de tekeningen uit het boek (gemaakt door de kunstenaar Barthel Brussee) tot leven! De website is gemaakt door Ivar Troost en biedt de mogelijkheid op onderzoek te gaan. Je kunt er van alles ontdekken. Hieronder vind je meer informatie. Onderaan kan je het persbericht van onze uitgever Van Duuren Media terugvinden.

 

Kort over het boek

schermafbeelding-2018-04-03-om-09-51-21Denken in organisaties is een filosofieboek voor leidinggevenden en professionals. Het stelt principiële vragen met betrekking tot duurzaamheid, autonomie, grenzen aan de groei en het soms dogmatische geloof in economische cijfers als criteria voor alles; dit betreft niet alleen het bedrijfsleven, maar ook het onderwijs, overheidsinstellingen, en de zorg. Naast een kritische benadering biedt het boek een constructieve routekaart voor een mogelijke veranderkoers of zelfs radicale innovatie. We doen dit door terug te grijpen op de Verlichtingsperiode uit de 17e en 18e eeuw.

 

Over de website

schermafbeelding-2018-04-03-om-09-51-11De website is ingericht als interactief platform en biedt veel informatie en inspiratie in aanvulling op het boek Denken in Organisaties. De website biedt tal van mogelijkheden om op onderzoek uit te gaan. Je kunt luisteren naar de auteurs die terugblikken op de hoofdstukken in het boek. Het is mogelijk om een deel van de correspondentie tussen Joseph en Tjip terug te lezen tijdens het werken aan dit boek. Maar er is veel meer! In de vorm van film, kunst, artikelen en verdere inhoudelijke reflecties op thema’s in het boek. In het boek vind je na elk hoofdstuk een unieke link waardoor je verder op onderzoek kunt. Zo kom je steeds ergens anders terecht. Maar het is ook mogelijk de website zelf te bezoeken. Je komt dan terecht bij de proloog van ons boek, die uitgebeeld is in de vorm van een donut. Gebruik je muis, ga op onderzoek (naar de muis) en vergeet niet je geluid aan te zetten!

 

Bestel het boek

Dat kan via deze link. Voor 23.00 besteld en dan ligt het morgen al voor je. Hieronder kan je ook het persbericht downloaden.

Download (PDF, Unknown)

Tjip de Jong

Kijk ook eens naar

tjipcast