Spread the word

Ik schrijf graag. Het is voor mij een manier om zo systematisch mogelijk te reflecteren op wat ik doe in mijn advies- en onderzoekspraktijk. In de regel werk ik aan drie tot vier publicaties per jaar. Bijna altijd schrijf ik met een vakgenoot samen. Zowel in wetenschappelijke vakbladen (peer reviewed), de krant, als in vaktijdschriften en weekbladen. Daarnaast werk ik geregeld als “producer” aan bundels van artikelen of hoofdstukken. Vaak in samenwerking met een eerdere opdrachtgever of zelfs een compleet team in een organisatie. Het liefst schrijf ik over:

  • Praktijken, om te evalueren en te reflecteren op projecten waar ik betrokken ben die vragen raken gericht op innovatievermogen, leiderschapsontwikkeling, leren en veranderen.
  • Trends en ontwikkelingen in het vakgebied. Dit is voor mij een alibi om vanuit ontwikkelingen om ons heen betekenis te geven aan trends in organisaties als het gaat over leren, veranderen en innoveren.
  • Organisatieontwikkeling in begrijpbare taal. Teveel van de vakliteratuur is zo ingewikkeld dat managers het erger vinden daaraan te beginnen dan de klus zelf waar ze voor aan de lat staan. Met publicaties als We presteerden nog lang en gelukkigSpiekbriefjes voor topmanagers en Verslaafd aan organiseren wil ik bijdragen aan het begrijpelijk maken van kennis en theorie over organisatieontwikkeling, leren, veranderen en alles wat er nog meer te bedenken is. Ik vind het daarom ook erg leuk om als redactielid van managementsite.nl vakgenoten te begeleiden in het schrijven van artikelen, columns en blogs.
  • Onderzoek in of tussen organisaties. Ik word soms uitgenodigd een ontwikkelproces te evalueren en hierover een rapport of publicatie te schrijven. Over de effectiviteit van een internationaal opleidingsinitiatief, of om de stand van zaken in een sector te duiden. Hier werk ik graag aan mee, mits ik het samen met betrokkenen kan vormgeven.

Onder het kopje schrijven vind je een selectie van artikelen, boeken, hoofdstukken en andere publicaties om je een beter beeld te geven. Veel leesplezier!